måndag 20 mars 2017

Prata MED varandra inte OM varandra

God morgon till er alla denna marsmorgon

I arbetet med min grupp som jag berättade om förra gången jag bloggade började de lite lätt med att de skulle hälsa på varandra och jobba med sin attityd när de kom till jobbet.
Nästa gång jag kom dit diskuterade vi hur det hade gått och de var nog alla enade om att börja hälsa på varandra var inte så svårt men desto svårare var det med attityden. Det hade tyvärr blivit en vana att välja en negativ attityd så det jobbet fortsatte.

Efter en stund var det en kvinna som ville säga något och hon berättade då att hon hade gått förbi ett av kontoren under veckan och hade då hört när två stycken stod och pratade OM henne och det förslag hon hade gett på ett möte de hade haft förra veckan. Detta gjorde henne ledsen och hon visste inte riktigt hur hon skulle göra. Detta modiga som kvinnan gjorde, att välja att berätta, ledde till en fin om än lite jobbig diskussion. Det var helt klart och tydligt att detta var något som ofta förekom i gruppen. Det pratades ganska mycket skit helt enkelt och gruppen bestämde sig för att detta ville de få ett stopp på.

Så, nästa punkt på deras bild blev: prata MED varandra inte OM varandraDet är ju ändå så att varje gång du väljer att prata skit eller diskutera någon annan på ett icke fördelaktigt sätt så riskerar du att någon far illa och det är inte ett sätt att välja att skapa en god arbetsmiljö där vi alla ska trivas, må bra och prestera.

Hur har ni det på er arbetsplats?

/Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar