fredag 22 januari 2021

Självledarskap

Vi vill vara med och skapa friska arbetsplatser där människor trivs, mår bra och därigenom presterar så bra som möjligt. Vi tycker det här är en bra målsättning när det gäller arbetsmiljöarbetet.

Häromdagen hade vi en kurs i självledarskap på ett företag som vill satsa på sina medarbetare. Den här typen av kurs ser vi som en naturlig och väldigt bra fortsättning när det gäller att skapa friska arbetsplatser. Varför tänker du kanske då? Jo, vi tycker det är viktigt att arbetsmiljöarbetet inte bara handlar om organisationen utan också om människorna som arbetar där. Genom att stärka sitt självledarskap kan vi till exempel få vinster som att våra medarbetare stärker sitt immunförsvar mot stress, stärker sitt egenvärde och inte behöver jämföra sig med andra men också att våga prova nya saker. I arbetsmiljölagen står det att vi ska förebygga ohälsa och vi ser arbetet med att stärka vårt självledarskap som ett viktigt steg när det gäller att stärka vår hälsa. När det gäller vår hälsa handlar det inte bara om att se arbetet mellan frisk och sjuk utan också att jobba med att få människor att må bra. Genom att stärka vårt självledarskap jobbar vi för att vi ska kunna må bra i alla situationer.

Visst vore det häftigt att träffa människor på arbetsplatser som har självförtroende och vågar ta plats, som har en positiv grundinställning, som väljer att se sin egen del i olika situationer och ta eget ansvar men som också drivs av visioner och känner passion för sitt arbete. Tänk om dessa människor också är stresståliga, motiverar, bekräftar och inspirerar människor runt omkring dem och som har tydliga värderingar och strävar efter att leva som dom lär.

Det här är en del av vinsterna med att arbeta med att stärka sitt självledarskap. Blir du nyfiken? Läs mer på våra hemsidor vad vi kan erbjuda.

 

Ha en riktigt härlig helg! 

/ MariaInga kommentarer:

Skicka en kommentar