fredag 19 augusti 2016

Tillsammans på jobbet - hur svårt kan det va?

Ikväll är det dags för OS-final i fotboll. Vårt svenska landslag ska möta Tyskland. Jag läste en intervju med förbundskaptenen Pia Sundhage som gjordes i vintras, inför OS. På frågan " Vad tror du är nyckeln till utveckling i ett lag?" svarade hon bland annat: " Jag pratar väldigt mycket om att göra varandra bra och att vi är varandras miljö".

Att göra varandra bra och att vi är varandras miljö kan vi omsätta i arbetslivet också. Tillsammans kan vi skapa arbetsplatser där människor kan bli det bästa de kan bli. Vi kan skapa friska arbetsplatser där människor trivs, mår bra och presterar. Ibland är det enkelt att nå dit, ibland mer kämpigt.

Tillsammans på jobbet - Hur svårt kan det va? Den frågan ställer jag och Maria i en av våra föreläsningar. Ja hur svårt kan det vara egentligen? Alla vi som kommer till jobbet är olika och tillsammans kan vi skapa en fantastisk arbetsmiljö eller något helt annat......Det är en förmån att få prata med många olika människor i olika sammanhang om de här frågorna. Vi pratar om hur vi vill ha det på jobbet, om attityd, om fördelen med våra olikheter, om bemötande och beröm och annat viktigt. Jag är övertygad om att vi kan göra varandra bra, precis som Pia sa, och att vi kan behöva påminnas om att vi är varandras arbetsmiljö. Jag tror att det här är en nyckel till framgång även för utvecklingen på en arbetsplats.

Nästa vecka ska jag och Maria träffa ett stort gäng specialpedagoger och prata om att vara tillsammans på jobbet. Det ser jag fram emot.

Nu önskar jag svenska fotbollslandslaget och Pia lycka till.

/ SaraInga kommentarer:

Skicka en kommentar