torsdag 12 november 2015

Arbetsmiljöarbete

Vad tänker på när du här ordet arbetsmiljöarbete? Tänker du på något som är tråkigt och kravfyllt eller något som är spännande, roligt och intressant och som kan utveckla både individer och organisationer? Jag tänker på något spännande, roligt och intressant. Jag gillar verkligen det här med arbetsmiljöarbete och jag brinner för att skapa friska arbetsplatser där människor trivs, mår bra och presterar.
När jag och Maria håller våra arbetsmiljöutbildningar är det inte helt ovanligt att någon eller några, tidigt under utbildningen, visar med sitt kroppsspråk och ibland också med ord att det här med arbetsmiljö det är verkligen inte roligt utan något nödvändigt ont. Men än så länge har inte någon visat det eller sagt det när kursen avslutats. Istället brukar vi få höra att det kliar i fingrarna att få sätta igång med arbetsmiljöarbete. Viljan och lusten till arbetsmiljöarbete höjs och entusiasmen är stor. Det är härligt att få vara med och bidra till sådana förändringar av attityden.
Vad är det då som gör att en del uppfattar arbetsmiljö som något tungt och tråkigt? Jag vet faktiskt inte, för mig är det lustfyllt och roligt. Tänk att få vara med och påverka hur vi har det på jobbet, att få hitta vägar som minskar risken för ohälsa och som ökar möjligheten för hälsa. Att få vara med och skapa friska arbetsplatser helt enkelt. För mig är det roligt och intressant!
Här kan du läsa vad Nässjö Näringsliv skriver om oss och vår arbetsmiljöutbildning. Rubriken är "De skapar lust för arbetsmiljö". Härligt, eller hur?
Om du vill veta mer om vår grundkurs i arbetsmiljö, som vänder sig till chefer och skyddsombud/arbetsmiljöombud, kan du läsa här. Den 20-22 januari är det dags för nästa öppna utbildning. Välkommen med din anmälan om du vill lära dig mer och hitta lusten till arbetsmiljöarbete.Ha en fortsatt bra dag!

/ Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar